Restauranger och menyer

Här hittar du alla restauranger som deltar i Vildsvinsfestivalen. De speciellt framtagna menyerna är komponerade enligt ”nose-to-tail”-principen som innebär att man använder alla delar av djuret för att skapa fantastiska matupplevelser.

Meny Konstnärsbaren

FÖRRÄTTER

Terrin på vildsvinslägg
med gåslever, päron och valnötsallad samt brioche

Vildsvin-slider
(miniburgare) med tryffel och rödlök

VARMRÄTTER

Vildsvinschorizo
med surkål, mandelpotatispuré, KB:s cognacsenap och äppelmos

”Fyllesvin” Carré
med skärbönor, trattkantareller,
frasig lök och gräddragen grönkål

DESSERTER

Nyponsoppa
med vaniljglass och mandelbiskvier

Köksmästare: Pelle Johansson

 

BOKA BORD

Meny Sjöpavlijongen

FÖRRÄTTER

Vildsvinskorv
med karamelliserad lök och pumpasenap

Chark med vildsvin
picklade tomater, kronärtskocka
och ost från Skärvången

VARMRÄTTER

Äppelglaserade vildsvinslägg
med syrad mandelpotatiscrème och
buljongkokta höstprimörer

 Vildsvinsschnitzel
med rökt märgsmör, färska bönor
och cheddarkroketter

DESSERTER

Crème caramel

Köksmästare: Pontus Zsebö

 

BOKA BORD

Meny Ulla Winbladh

FÖRRÄTTER

Ullas vildsvinschark
med hemgjord senap och pickles samt
smörstekt surdegsbröd

Lantpaté
på vildsvin med cumberlandsås
och stekt gemsallad

VARMRÄTTER

Vildsvinsjärpar
med trattkantarellsås , potatispuré
och rönnbärsgelé

Mörbakad karré
på vildsvin med salvia och
äppelcidersås

Rödvinsbräserad vildsvinsragu
med rökt sidfläsk, champinjoner
och syltlök

DESSERTER

Två sorters sorbet
med rårörda bär

Smulpaj
på svenska höstäpplen med mandel,

kanel och vaniljsås

Köksmästare: Magnus Blomgren

 

BOKA BORD

Meny Melanders Dalagatan

FÖRRÄTTER

Cinghiale/Tonnato
med vitbönkräm, kapris, friterad
sardell samt tomat

Svampravioli
med chark på vildsvin, parmesan,
ruccola och olivolja

VARMRÄTTER

Korv på vildsvin
med pumpa, picklad silverlök, smörstekt
svamp, friterad svartkål samt skysås

Terrin på vildsvin
med potatis- & karl johansvampspuré,
friterad pärlök fylld med ost och lufttorkad
vildsvin samt tryffelsås

DESSERTER

”Vildsvin I Gyttja”

Köksmästare: Marcus Bremdahl

 

BOKA BORD

Meny Melanders Täby

FÖRRÄTTER

Jordärtkockssoppa
med torkad vildsvinsskinka och tryffelcréme

Charktallrik
med utvalda korvar och skinka
på vildsvin

Rillette på grislägg
med portvinskokt rödlök på
rostat levainbröd

VARMRÄTTER

Wallenbergare
på vildsvin och viltfärs med potatispuré
och rårörda lingon

 Vildsvinsgryta
” bourginon” med trattkantareller
och rostad rotselleri

Saltimbocca
på ytterfile med salviasky och rotfruktsgratäng
samt soltorkad tomat och parmesan

DESSERT

Kardemummapannacotta
med rårörda blåbär 

Klassisk äppelpaj
med vaniljsås

Köksmästare: Mårten Runer

 

BOKA BORD